Nieuws

Pannenkoekenrestaurant

Welkom op 29 februari bij hét pannenkoekenhuis voor één avond!

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor hun diaconale reis naar Servië organiseren de jongeren van Team Servië 2020 op zaterdagavond 29 februari een pannenkoekenrestaurant.

Meldt u gelijk aan via https://www.grotekerkhilversum.nl/pannenkoekenrestaurant

25 januari Cantate op de Brink

Zaterdag 25 januari vindt in de Grote Kerk een bijzondere cantatevesper plaats. Cantate op de Brink werkt op deze namiddag samen met Vluchtelingenwerk Hilversum.

Daarbij klinkt de cantate ‘Brich dem Hunrigen dein Brot (BWV 39) van J.S. Bach. Het is van 16.30 tot 17.15 uur en de toegang is gratis.

Thermometeractie voor Servië en Oeganda

De diaconale collecte in alle wijkgemeenten van de PgH is in januari drie weken lang (12, 19 en 26 januari) bestemd voor de diaconale reizen die de jongeren deze zomer met onze kerk gaan maken. Zij schrijven hierover het volgende.

Servië
In juli 2020 hopen we met een groep van 19 jongeren uit de Grote Kerk naar Servië te gaan. De reis wordt georganiseerd door HOE (Hulp Oost Europa). Onder leiding van dominee Alexandar Subotin zullen wij verschillende projecten gaan ondernemen. 

Week van gebed

Van 19-26 januari is de Week van Gebed met als thema ‘Buitengewoon’. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. Ook in Hilversum en Loosdrecht zijn er gebedsbijeenkomsten. 

Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone.

Meer informatie hierover is te vinden op www.weekvangebed.nl 

Lees verder: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/week-van-gebed