Thermometeractie voor Servië en Oeganda

De diaconale collecte in alle wijkgemeenten van de PgH is in januari drie weken lang (12, 19 en 26 januari) bestemd voor de diaconale reizen die de jongeren deze zomer met onze kerk gaan maken. Zij schrijven hierover het volgende.

Servië
In juli 2020 hopen we met een groep van 19 jongeren uit de Grote Kerk naar Servië te gaan. De reis wordt georganiseerd door HOE (Hulp Oost Europa). Onder leiding van dominee Alexandar Subotin zullen wij verschillende projecten gaan ondernemen. 

Ds. Alexandar is zelf Roma en probeert een brug te bouwen tussen de Romabevolking en de Serviërs. Wij willen hem helpen met kinderwerk, klussen en diaconale hulp zoals het brengen van boodschappen naar de Roma bevolking. We gaan bijvoorbeeld een schoolgebouw schilderen, wat het mogelijk maakt dat Romakinderen naar school gaan. Ook gaan we helpen bij kinderkampen, en verschillende kleine klussen doen in het kerkgebouw en het kampgebouw. Ons doel is om hiervoor 12.000 euro projectgeld in te zamelen met onder andere een flessenactie, oliebollenverkoop, nieuwjaarsduik, pannenkoekenrestaurant in de kerk, Koningsdagverkoop en een dienstenveiling. De reis- en verblijfkosten betalen de deelnemers zelf. We zijn dankbaar dat de thermometeractie van januari voor Servië bestemd is en zien met z’n allen enorm uit naar deze reis. U kunt onze reis volgen op instagram: servie2020.

servie2020@grotekerkhilversum.nl 

Oeganda
Deze zomer gaan 16 enthousiaste jongeren van de Morgenster, de Bethlehemkerk en de Regenboogkerk meewerken aan een prachtig project in Oeganda. Ze gaan daar meehelpen aan de bouw van de Glorious School in Lwamalenge.

De school is hard aan het groeien en heeft meer goede gebouwen nodig. Naast het bouwen aan de nieuwe klaslokalen gaan de jongeren allerlei activiteiten met de kinderen en de leerkrachten ondernemen. Denk aan het geven van lessen of het houden van sport- en spelactiviteiten. Om het benodigde geld voor deze projectactiviteiten bij elkaar te verzamelen zijn de jongeren druk bezig met allerlei acties. Ook de komende tijd staan er verschillende acties gepland, variërend van een lezing over het Noorderlicht op dinsdag 21 januari, een benefietconcert op zaterdag 25 januari tot een dienstenveiling op zaterdag 7 maart. Daarnaast is het mogelijk om het project in Lwamalenge te ondersteunen door middel van crowdfunding (www.ikdoemee.lst.nl/2020/-mbr-to-uganda. Door uw steun werkt u mee aan het mogelijk maken van onderwijs aan kansarme kinderen in Lwamalenge!