Overige kerstactiviteiten

Er zijn nog meer kerstactiviteiten die door de Protestanste gemeente Hilversum en anderen georganiseerd worden. Hieronder een overzicht.

Kerstmarkt 'A Taste of Christmas'
Op zaterdag 7 december wordt de Diependaalse kerk voor de tweede keer omgebouwd tot een echte indoor-Kerstmarkt voor jong en oud. Van 16.00 tot 20.00 uur staan er verschillende kraampjes waar van alles te krijgen en te doen is:

 

  • Kerstversiering maken
  • Kerstoutfit kopen
  • Kaarsen maken
  • etc.
Er is een terras bij de grote kerstboom met lekkers en een drankje. Praat bij of maak kennis met nieuwe mensen. 
 
Naast een markt is er ook een theater met mooie muziek, een quiz en een goed verhaal. Voor de kinderen is er ook van alles te doen: een mini-escaperoom, kijkdozen knutselen en naar een Kerstverhaal kijken.

Alles is gratis, de kerk trakteert. Adres: Diependaalselaan 138.

Kerstverhaal door Hilversum-Zuid
Kijken naar het Kerstverhaal, wandelend door de verlichte straten in de buurt. Een laagdrempelige manier om met de boodschap van Kerst in aanraking te komen. Zondagavond 22 december kan er gestart worden tussen 17.00 en 19.00 uur bij de Pniëlkerk, Van Ghentlaan 47.

Zie https://www.facebook.com/kerstverhaaldoorhilversumzuid 

Lichtjestocht Hilversum-Noord
De lichtjestocht van De Morgenster naar de Heilig Hart Kerk is dit jaar op zaterdag 21 december. Starten kan van 17.00 uur tot 18.15 uur vanaf De Morgenster, Seinstraat 2. Onderweg zijn er engelen, herders en zelfs wijzen uit het oosten die een stukje van het Kerstverhaal vertellen. Iedereen is welkom, de wandeling is bij uitstek geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd met grootouders, ouders of andere begeleiders.

Levende Adventskalender: Bij wie klop jij aan?
Voor het eerst organiseert de Bethlehemkerk dit jaar een Levende Adventskalender. In deze periode van advent gaat de Bethlehemkerk en meewerkende gemeenteleden echte deuren openen voor een spontane en warme ontmoeting met elkaar en buurtbewoners onder het genot van koffie of thee.

Op donderdag en zondag opent de Bethlehemkerk haar deuren, op andere dagen zijn het gemeenteleden. Kijk op op welke dag in welke straat de deur opengaat op https://www.bethlehemkerk.nl/

De levende Adventskalender vindt dagelijks plaats van 1 tot en met 23 december.

Kerstconcert Deo Juvante
Op vrijdag 6 december 20.00 uur geeft de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen, voor de eerste keer onder leiding van zijn nieuwe dirigent Hugo van de Meij, een Kerstconcert in de Bussumse Koepel/Mariakerk.

Kaarten kosten € 15. Zie www.deojuvante.nl 

Kerst met LEV
Vorig jaar trok LEV door het land na het uitbrengen van ‘Wat een geweldige nacht’, het eerste Kerstalbum van de band. Dit jaar komt de band met een nieuw verhaal: ‘Mensen van Vrede’.

Op vrijdag 13 december is LEV in de Ontmoetingskerk in Amersfoort. Heerlijk luisteren én meezingen. Reserveer je tickets via www.truetickets.nl/lev