Operatie schoenendoos

Dit jaar doet onze gemeente weer mee met Operatie Schoenendoos van Stichting HOE (Hulp Oost-Europa). Deze stichting kennen we via ons contact met ds. Aleksandar Subotin in Servië. Vanuit de Grote Kerk steunen we zijn werk onder de Roma-gemeenschap in de noordelijke provincie Vojvodina. Met deze actie willen we kinderen en gezinnen een nuttig extraatje geven.

De Roma (zigeuners) leven onder zeer moeilijke omstandigheden. Ze worden met de rug aangekeken en de overheid kijkt nauwelijks naar ze om. De Roma zijn afhankelijk van anderen. Uiteraard helpt Stichting HOE iedereen zonder onderscheid. Tijdens de wintermaanden krijgen arme mensen en gezinnen een voedselpakket/schoenendoos. Voor de kinderen is het van groot belang dat ze schoolspullen krijgen, anders kunnen ze niet naar school. Stichting HOE steunt projecten om de omstandigheden van deze kinderen te verbeteren. Het krijgen van een gevulde schoenendoos is een lichtpuntje in het leven van deze kinderen.

Iedereen kan meedoen!
De kinderen doen in oktober via de zondagsschool mee aan Operatie Schoenendoos. Overige gemeenteleden die ook aan willen haken (graag!), mogen het volgende doen. Neem een schoenendoos van ongeveer 20-22 cm. x 30-35 cm. x 12-15 cm. en versier deze met bijvoorbeeld cadeaupapier, stickers en/of andere leuke plaatjes. Vul de doos vervolgens en breng de versierde en gevulde schoenendoos op zondag 21 of 28 oktober naar de zondagsschool in de moderamenkamer (ingang kleine toren, op de eerste verdieping).

Wat mag er in de schoenendoos?
Schoolschriften,(kleur)potloden, stiften, pennen, gum, puntenslijper, liniaal, kladblok, kleurboek, pleisters, tandenborstel, tandpasta, zeep (apart in een plastic zakje), kam, borstel, haarknipjes, haarelastiekjes, sokken, nieuw ondergoed, sjaal, muts, wanten/handschoenen, speelgoed (geen oorlogsspeelgoed), snoep, chocola. Geen andere etenswaren en geen schoenen!

Verschillende mogelijkheden
Het geven van een speciale babydoos, kinderdoos of familiedoos is ook mogelijk. Beschrijf duidelijk op de doos of het voor een baby, een kind of een familie bestemd is. Noteer ook of het gaat om een meisje of een jongen en vergeet niet de leeftijd te noteren. Plak het deksel niet vast op de doos, maar doe er een elastiek omheen.

Doe ook mee, zodat we veel kinderen blij kunnen maken!

Alvast bedankt namens de leiding van de zondagsschool, zondagsschool@grotekerkhilversum.nl