Kerkelijke activiteiten en het coronavirus

We zijn dankbaar dat wij op de zondagen 15 en 22 maart twee kerkdiensten met elkaar konden houden. Aanstaande zondag 29 maart worden er weer twee kerkdiensten in de Grote Kerk gehouden.

Kerkdiensten op zondag
Na overleg met de burgerlijke overheid is besloten om de kerkdiensten op dezelfde manier te houden als de afgelopen week. 's Ochtends om 10 uur gaat voor ds. M.J. van Oordt uit Delft en 's middags om 17 uur ds. G.H. Kruijmer uit Lage Vuursche (de geplande jeugddienst is uitgesteld). Gemeenteleden kunnen thuis meedoen met de kerkdiensten via deze link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/202-Hervormde-wijkgemeente-Grote-Kerk-Hilversum. Er worden van de kerkdiensten ook opnamen met beeld en geluid gemaakt. Deze worden uitgezonden via ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/grotekerkhilversum

Daarnaast zal er de komende weken elke woensdagavond een gebedssamenkomst zijn in de Grote Kerk, georganiseerd door de gebedskring. Deze samenkomst vindt plaats van 18.30 tot 19.00 uur en wordt uitgezonden via kerkdienstgemist.nl (zie bovenstaande link). In verband met het karakter van deze samenkomsten zal hiervan geen opname worden bewaard. Morgenavond 25 maart heeft ds. W. Moehn de leiding van de samenkomst, en ook Wilma Overeem is erbij. Jan van Doorn speelt piano en de koster zorgt voor de techniek. De samenkomst zal eindigen met een gezamenlijk Onze Vader, dan zullen ook de kerkklokken gaan luiden. Het is mogelijk om via de mail gebedspunten door te geven: gebedskring@grotekerkhilversum.nl. Dan worden de punten meegenomen tijdens de eerstvolgende gebedssamenkomst. Gebedspunten van zeer persoonlijke aard kunnen ook worden doorgegeven. Wanneer u dit expliciet aangeeft, zal daar buiten de uitzending om voor worden gebeden.

Samen aan tafel
Nu er niet samen gegeten kan worden in de Grote Kerk, heeft het team van Samen aan Tafel de handen ineen geslagen. Wekelijks wordt er een maaltijd klaargemaakt die op donderdagmorgen bij de vaste bezoekers wordt thuisbezorgd. Stelt u ook prijs op een maaltijd of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt, geef dit dan door aan Willy van Loenen, sameneten@grotekerkhilversum.nl

Wekelijkse nieuwsbrief
De komende weken zal er elke zaterdag een nieuwsbrief worden verspreid. Gemeenteleden die geen e-mail hebben, krijgen een exemplaar thuisbezorgd. Vrijwilligers voor de bezorging kunnen zich melden bij Jan Duitman, j.duitman53@gmail.com. In de nieuwsbrief staat informatie over de kerkdiensten en ook willen we berichten en foto's van gemeenteleden opnemen. Want nu we door de maatregelen vanwege het coronavirus beperkt zijn in onze contacten, is het extra fijn om via deze weg met elkaar mee te kunnen leven. Hoe gaat het met je deze weken? Hoe ziet uw leven eruit nu? Wil je iets laten weten of een oproepje doen aan de gemeenteleden? Geef het door via nieuwsbrief@grotekerkhilversum.nl.

Prikbord op de Chrch-app
Verder is er ook een mogelijkheid om hulp te vragen of aan te bieden via de Chrch-app. Druk hiervoor onderin het scherm op 'Meer', dan verschijnt het kanaal 'Prikbord'. Rechts bovenin staat een +-teken. Klik daarop om zelf een berichtje te plaatsen. Om overbelasting van het prikbord te voorkomen s.v.p. daar niet reageren op berichten van anderen, neem liever persoonlijk contact op met elkaar. Berichten op het prikbord kunnen ook worden overgenomen in de eerstvolgende nieuwsbrief.

Laatste update: 24 maart 2020