Jeugdwerker Janine stelt zich voor

Dag allemaal, 

Ik ben Janine Hogendoorn en sinds afgelopen vrijdag ben ik officieel de nieuwe jeugdwerker bij jullie in de Grote Kerk. Ik heb ontzettend veel zin om dit nieuwe avontuur met jullie aan te gaan en ben benieuwd naar wie jullie zijn. 

Om eerst zelf maar van wal te steken: ik ben dus Janine. Ik ben vijfentwintig jaar oud, woon in Amersfoort (in het bruisende ietwat asociale Soesterkwartier) en schrijf hiernaast mijn scriptie voor de theologische master ‘Missionaire Gemeente’ (echt al maanden, dus de vlag gaat uit als ‘ie klaar is). 

Ik ben verloofd met Floris, ben gek op kringlopen, actieve spellen, ijskoffies, giraffen, goede gesprekken en het christelijk geloof. Ik vind het mooi om te zien hoe een boek van zo lang geleden, nog steeds zo actueel is. Ik vind het tof om de grote vragen van het leven (waarom zijn we hier, waar gaan we naartoe, hoe gaan we om met elkaar, waar vind ik rust etc.) naast de Bijbel te leggen en de wijsheid van de Bijbel blijft me steeds verrassen. 

Ik vind Jezus als persoon ontzettend inspirerend en ik voel me gezegend dat ik niet alleen in mijn eigen leven over Hem mag nadenken, maar nu ook in mijn werk bij jullie. Ik vind het mooi om mensen met elkaar te verbinden, om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken, oog te hebben voor mensen die kwetsbaar zijn en vriendschappen te zien ontstaan. Daar wil ik me dan ook graag bij jullie voor inzetten. 

Ik hoop jullie snel allemaal te ontmoeten, zodat ik ook jullie kan leren kennen! 

Nog een klein nieuwtje. Ik ben genomineerd voor Jonge Theoloog des Vaderlands. Super spannend, maar ook heel gaaf. In dit filmpje leg ik uit waarom ik graag deze titel binnen wil slepen: https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=ouxRqpJ2kY8 

Zou je mij hierbij willen steunen? Dan kun je stemmen via deze site: https://www.nachtvandetheologie.nl/jonge-theoloog-des-vaderlands-2019/ 

Alvast bedankt en tot snel! 

Groeten, 
Janine