Nieuws

Dagboek 'een handvol koren' bestellen

Via de zendingscommissie is het mogelijk om het dagboekje 'een handvol koren' te bestellen. Op deze manier helpt u mee om meer mensen te bereiken met het Evangelie! 

Er zijn 5 redenen om hét gezinsdagboek van 2019 te kopen:

Lees verder: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/dagboek-een-handvol-koren-bestellen

Collecte voor Eleos

De diaconale collecte van zondag 21 oktober heeft een vrij door de wijk te bepalen doel. De diaconie heeft gekozen voor Eleos, een organisatie die gespecialiseerd is in christelijke geestelijke gezondheidszorg.

Eleos heeft locaties in heel Nederland en werkt vanuit wetenschappelijke inzichten op het gebied van psychiatrie, maar ook vanuit de overtuiging dat geloof en psychisch functioneren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Lees verder: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/collecte-voor-eleos

Samen aan Tafel 18 oktober

Elke maand wordt er in de Grote Kerk een menu bereid voor iedereen die het gezellig vindt om samen te eten.

Zo ook op donderdag 18 oktober. We beginnen met koffie of thee en dan staat er een heerlijke driegangenmaaltijd op u te wachten. Laat uiterlijk op de maandag ervoor weten of u komt, dan wordt er op u gerekend.

Lees verder: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/samen-aan-tafel-18-oktober

16 oktober Seniorenmiddag

Op 16 is oktober is er weer een seniorenmiddag in de Grote Kerk. Dan zal de heer Van Poortvliet ons Bijbelplaten bij het Oude Testament tonen van de kunstenaars Isings en Jetses.

Beide kunstenaars hebben illustraties verzorgd in de kinderbijbels van Van der Hulst en Anne de Vries. Het lijkt dus weer een boeiende middag te worden, met veel herkenning uit onze jeugd.

Lees verder: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/16-oktober-seniorenmiddag

Operatie schoenendoos

Dit jaar doet onze gemeente weer mee met Operatie Schoenendoos van Stichting HOE (Hulp Oost-Europa). Deze stichting kennen we via ons contact met ds. Aleksandar Subotin in Servië. Vanuit de Grote Kerk steunen we zijn werk onder de Roma-gemeenschap in de noordelijke provincie Vojvodina. Met deze actie willen we kinderen en gezinnen een nuttig extraatje geven.

Themamiddag ouderenpastoraat 1 november

Het onderwerp van deze themamiddag is ‘Tegen je verlies kunnen’ De bekende ‘verlieskundige´ Manu Keirse komt spreken over rouw en verdriet bij verschillende situaties van verlies.

Hij houdt zich al jaren als klinisch psycholoog en schrijver bezig met dit onderwerp. Na een lezing zal er ruimschoots gelegenheid zijn met elkaar in gesprek te gaan. Zeer aan te bevelen!