Nieuws

Naar aanleiding van...

De in het Nederlands vertaalde Nashville Verklaring over homoseksualiteit doet momenteel veel stof opwaaien. Veel kerken en instanties laten van zich horen met een eigen verklaring. Vanuit wijkgemeente Centrum, de Grote Kerk in Hilversum, doen wij dit liever niet.

Samen aan Tafel 17 januari

Donderdag 17 januari gaan we Samen aan Tafel. Vindt u het gezellig om met elkaar te eten, dan bent u van harte welkom.

We beginnen met koffie of thee en dan staat er een heerlijke driegangenmaaltijd op u te wachten. Laat uiterlijk op de maandag ervoor weten of u komt, dan wordt er op u gerekend.

Week van Gebed 2019

‘Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld.

Onderzoek iconische stadskerken

Sinds 2018 participeert onze gemeente samen met zeventien andere iconische stadskerken in een vijf jaar durend (promotie)onderzoek.

Onder iconische stadskerken verstaat men beeldbepalende monumentale kerkgebouwen in het centrum van Nederlandse steden. In dit onderzoek van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) staan de volgende vragen centraal:

Oud&Nieuw-bijeenkomst met nieuwe bewoners Hilversum-centrum

Op zaterdagmiddag 19 januari 2019 zijn alle nieuwe bewoners van Hilversum-centrum van harte uitgenodigd voor een Oud&Nieuw-bijeenkomst in de Grote Kerk. 

De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur in de Grote Kerk aan de Kerkbrink en zal bestaan uit een gezellige ontmoeting tussen Oud en Nieuw. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. 

ALPHA - ontmoeten, vragen, ontdekken

Op 23 januari 2019 begint er een nieuwe Alpha-cursus in de Grote Kerk van Hilversum voor iedereen die meer wil weten over de zin van het leven en het christelijk geloof.

Meld je aan of kom 23 januari om 19.00 uur langs in de Grote Kerk, Kerkbrink 4.

Voor meer informatie zie: www.grotekerkhilversum.nl/alpha of meld je aan via alpha@grotekerkhilversum.nl