Nieuws

Samen aan Tafel

Ook in de zomermaanden wordt er samen gegeten in de Grote Kerk. Donderdag 18 juli wordt er weer een heerlijke maaltijd geserveerd.

Vanaf 11.30 is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee. Om 12 uur begint de maaltijd, rond 13.30 is er de mogelijkheid om met elkaar nog na te tafelen met koffie of thee.

Opgeven kan tot uiterlijk de maandag ervoor en kan bij Willy van Loenen, sameneten@grotekerkhilversum.nl

Wijziging openingstijden kerkelijk bureau

Wegens het verminderen van de personele bezetting van het kerkelijk bureau, wijzigen de openingstijden.

Het bureau zal vanaf 1 september 2019 alleen nog geopend zijn op maandagmorgen en donderdagmorgen van 8.30 tot 12.30 uur.

Het bureau is de maanden juli en augustus gesloten.

Helpende handen voor Wording

Inloophuis Wording, een open huis voor dak- en thuislozen en mensen met psychische of verslavingsproblemen, is op zoek naar vrijwilligers.

Elke middag en elke avond wordt er koffie, thee, brood en soep uitgedeeld, en een luisterend oor geboden. Op donderdagavond is er een warme maaltijd.

Dit werk wordt belangeloos gedaan door onze medewerkers afkomstig uit de verschillende kerken. Helaas staan door een tekort aan medewerkers de bezoekers nogal eens voor een dichte deur.

verder lezen: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/helpende-handen-voor-wording

Vakantieboekje GZB

Ook dit jaar is er weer een vakantiebijbelstudieboekje van de GZB verschenen. Een compact boekje met inspirerende portretten van mensen uit de wereldkerk die ieder op hun eigen manier met anderen het Evangelie delen.

Interesse? Bestel het boekje via www.gzb.nl/nieuws/neem-mee-op-reis of stuur een mailtje naar info@gzb.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Gezocht vrijwilligers

Onder de naam Platform OpmerkSamen wordt met een aantal verschillende christelijke kerken overlegd hoe in De Kleine Lelie (Hilvertsweg 89-91) en mogelijk ook in andere buurthuizen in Hilversum gezamenlijk activiteiten kunnen worden opgestart, waarmee we buurtbewoners van dienst kunnen zijn en ons christelijk geloof handen en voeten kunnen geven.

verder lezen: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/gezocht-vrijwilligers

6 september Volleybalavond

Vrijdag 6 september wordt er een sportieve volleybalavond georganiseerd in Sportzaal de Fuik te Kortenhoef. Inschrijven kan tot en met 25 augustus.

Belangstellenden kunnen een team samenstellen en een leuke naam verzinnen voor het team. Individueel opgeven kan ook. De activiteitencommissie heeft ook nog kleine een verrassing in petto. 

verder lezen: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/6-september-volleybalavond

Nieuw: Jaarthema

Voor het eerst is binnen de Protestantse gemeente Hilversum (PgH) afgesproken dat alle wijkgemeenten hetzelfde jaarthema gebruiken: ‘Rondom Jezus’.

Een mooi thema, waaraan elke wijkgemeente op eigen wijze invulling kan geven. Dit thema komt het komend seizoen op allerlei manieren terug, bijvoorbeeld in de erediensten, op de zondagsschool en op de Bijbelkringen.

verder lezen: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/nieuw-jaarthema

SchatRijk! op de KinderBijbelKeet-week

Van 20 tot en met 23 augustus rijdt de KinderBijbelKeet weer door Hilversum. In de ochtend staat de Keet bij basisschool de Wilge (Hilversum-Noord) en 's middags bij de Augustinusschool (Kerkelanden). Met de Slotdag sluiten we de week gezamenlijk af.

Het thema is dit jaar 'SchatRijk!'We gaan de kinderen vertellen hoeveel God van hen houdt en dat ze ontzettend kostbaar zijn, een parel in Gods hand. Ieder kind van 4-12 jaar is welkom, ongeacht welke achtergrond. Meedoen kost helemaal niets! Ook is er weer een apart programma voor de oudere kinderen met meer sport & spel.

lees verder: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/schatrijk-op-de-kinderbijbelkeet-week-0

Pastoraat in de zomerperiode

Het overzicht is te vinden in het wijknieuws van de app.

Gezocht: Jeugdwerker

Voor het jeugdwerk is de Grote Kerk op zoek naar een jeugdwerker op parttime basis.

De taak van deze jeugdwerker is gericht op het continueren en uitbouwen van het jeugdwerk, ook op lange termijn.

Onderdeel hiervan is ook de samenwerking te zoeken met andere wijkgemeenten binnen de PgH en kerken buiten de PgH.

verder lezen: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/gezocht-jeugdwerker