Biddag 14 maart

Woensdag 14 maart zijn er twee diensten ter gelegenheid van Biddag. De middagdienst is met en voor kinderen, deze begint om 15.00 uur en zal geleid worden door ds. Moehn. 's Avonds is er een dienst om 19.30 uur, waarin ds. G. van Zanden uit Urk hoopt voor te gaan. 

Het thema van de middagdienst is 'Vertel het maar'. Het bijbelgedeelte dat centraal staat is 2 Koningen 4: 1 - 7. Dit gedeelte gaat over de weduwe die om hulp roept en op een bijzondere manier genoeg olie krijgt om van te leven. 


Kernboodschap
De geschiedenis van de weduwe en haar zonen laat ons zien dat God wil voorzien in alles wat wij nodig hebben. Hij doet dit in een tijd waarin er veel afgodendienst is op een manier die niet voor iedereen zichtbaar is. In haar kwetsbare situatie doet de weduwe via de profeet Elisa een beroep op de hulp van de God van Israël. Ze geeft zich aan Hem over, want ze gehoorzaamt aan de opdracht die ze vervolgens van Elisa krijgt. De Heere doet achter de gesloten deuren van haar huis een wonder, waardoor zij haar schuldeisers kan betalen en genoeg heeft om samen met haar zonen van te leven.

De Heere God wil dat ook wij Hem vertellen wat ons bezighoudt. In die weg geeft Hij ons alles wat wij nodig hebben om te leven. Dat vraagt geloof en vertrouwen. Als we bidden, mogen we erop vertrouwen dat de hemelse Vader doet wat in Zijn ogen het beste voor ons is. Als wij ons leven met Hem delen, mogen wij ook opmerken op welke manieren Hij voor ons zorgt.

Voorbereiding op de dienst
Hieronder staat een gezinsdagboekje met verhalen, vragen en opdrachtjes. Ouders kunnen dit gebruiken om deze week samen met hun kinderen alvast dieper in het thema te duiken. Voor de kinderen is er ook een kleurplaat en een werkblad met puzzels. Natuurlijk kunnen ook grootouders en andere gemeenteleden meedoen; het is een goede voorbereiding op de dienst.

Iedereen is van harte welkom in beide diensten!