Bericht uit Servië

Geliefden in Jezus, allereerst wil ik jullie heel veel zegen van God wensen voor 2019!

Speciale dank voor iedereen die heeft geholpen bij de winteractie. Heel veel dank, met jullie steun kunnen wij heel veel broeders en zusters te eten geven. Ook hartelijk dank voor jullie steun bij het transport van alle spullen en de kerstgeschenken. Honderd kinderen kregen cadeautjes, ze waren zo blij! Het team dat in december bij ons was en ons hielp bij het vervoeren en uitdelen van de spullen aan mensen in nood wil ik ook speciaal bedanken.

December was de maand van zegeningen, maar ook van zorgen en verdriet in ons leven. Mijn broer is overleden en een van mijn zussen verloor bijna haar baby - zij is in verwachting. Mijn tante uit Djurdjevo kreeg leverkanker, zij is in heel slechte conditie. Bid alsjeblieft voor haar. We hebben veel sneeuw, zo’n 40 cm, hierdoor zijn twee van onze kassen vernietigd. Er is veel geld nodig om ze te herstellen. We bidden dat het voor maart mag lukken, want dan moeten we de tomatenplanten gaan planten. Willen jullie hier ook voor bidden? We zoeken ook nog iemand die ons kan helpen bij het maken van de kassen. Maar wat we zagen is Gods liefde voor ons. We geven hem alle eer en we weten dat Hij zal doen wat Hij wil voor ons.

We zijn ook begonnen met bidden voor ons dorp. We zijn gaan lopen door de straten en gaan bidden en zingen of God grote dingen wil doen in ons dorp en de ogen van de mensen wil openen voor Hem. 

Mirco doet zulk goed werk onder de jongeren. Hij is met hen naar Novi Saad geweest en ze hebben het daar heel fijn gehad. Voor de meesten was het de eerste keer dat zij daar kwamen. Ik ben zo dankbaar voor mijn team. Mirco preekt steeds meer in Kucura. Hij organiseert mannenavonden. Mijn vrouw Daniëlle organiseert vrouwenbijeenkomsten. Laatst waren er meer dan 40 vrouwen en het onderwerp was: Hoe groot is mijn vertrouwen in God?

Uncle (oom Dragan) organiseert veel Bijbelstudies in de dorpen. 

In Vrbas in Red Cross zijn we kinderwerk gestart. Er waren meer dan 50 kinderen, de meeste van hen bedelen op straat om geld. We hebben warme maaltijden voor hen klaargemaakt en Bijbelverhalen verteld. Er waren ook veel ouders met kinderen. Dat bemoedigde ons erg. We zagen mogelijkheden om ook onderwijs voor de ouders te organiseren. We waren ook met onze bediening onder de kinderen en de Roma bezig in het dorp Selenca. We brachten daar ook het Evangelie aan een groep Slowaakse mensen. Maar in dit dorp hebben we zoveel problemen met de politie, dat het voor mij verboden is daar bij de Roma te komen en hun hulp te bieden. Maar na heel veel gebed opende God een deur voor mij. Ik mag op 10 januari bij de burgemeester komen om over de problemen te spreken en over de mensenrechten en een vorm van vervolging. Bid alsjeblieft om open deuren daar.

We kregen opnieuw bezoek van nationale tv-reporters. Zij maakten een reportage over onze winterhulpactie en de gaarkeuken.

Dank jullie wel voor jullie gebeden en steun. Veel zegen en groeten,

Ds. Aleksandar Subotin en team