4 april Matthäus Passion

Op 4 april 2020 om 15.30 uur zal er in de Grote Kerk aan de Kerkbrink 4 de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach door het Dudok Ensemble worden uitgevoerd.

Update 16 maart 2020: Helaas kan de uitvoering geen doorgang vinden vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus.

Het Dudok Ensemble heeft als het gaat om de Mattheus Passion een stevige reputatie opgebouwd. Recensies van vorig jaar onderstrepen dit. Het grootse compliment gaat echter uit naar koor en orkest. Wat deze amateurmusici aan betrokkenheid, inleving en inzet lieten zien grensde aan voortreffelijkheid en liet een grote liefde voor Bach’s muziek zien”.

De solisten zijn ook dit jaar weer jonge, getalenteerde zangers: De Luxemburgse tenor Alexander Gebhard (evangelist), Vincent Spoeltman (Christus), Robert Kuizenga (altus), de Engelse sopraan Cressida Sharp (die de sopraanaria’s zal vertolken, zoals ze dat ook vorig jaar tijdens de tournee naar Zuid-Korea heeft gedaan), de tenoraria’s zullen worden vertolkt door de uit Armenië afkomstige Gevorg Apérants en de basaria’s door Marijn  Zwitserlood

Het Dudok Ensemble staat ook dit jaar onder leiding van Anthony Scheffer. Een veelbelovende dirigent met een grote voorkeur voor de oude muziek (renaissance, barok en classicisme). Momenteel is Anthony Scheffer dirigent van het Faelix Baroque Ensemble en het Ensemble Quintessens. Bij de Bach Cantorij Baarn is hij een van de twee vaste dirigenten (naast Boudewijn Jansen) en bij Capella Amersfoort is hij artistiek leider. Verder treedt Anthony Scheffer regelmatig op als gastdirigent in Hilversum bij Cantate op de Brink.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.dudokensemble.nl, www.podiumplein.nl en bij de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan in Bilthoven.