Nieuws

Pinksterzendingscollecte

De eerste, diaconale, collecte van zondag 31 mei en de collecte van maandag 1 juni is de jaarlijkse Pinksterzendingscollecte van de GZB.

Na Jezus’ hemelvaart zitten zijn volgelingen achter gesloten deuren. Angstig voor de buitenwereld, maar ook uitziend naar de vervulling van Christus’ belofte van de Heilige Geest. Dan wordt het Pinksteren! De Geest zet de apostelen in vuur en vlam. Vrijmoedig verkondigen ze het Evangelie, ze hebben oog voor de kwetsbaren in Jeruzalem, de gemeente groeit.

Wekelijkse maaltijden

Nu de gasten van Samen aan Tafel niet meer maandelijks in de kerk kunnen komen eten, is het kookteam begonnen met wekelijks maaltijden klaar te maken en zijn er ook bezorgers ingeschakeld.

Vanuit de diaconie is gevraagd dit wekelijks te doen en zo is er even contact met mensen die alleen zijn en is een praatje op afstand aan de deur een goed moment om te vragen hoe het gaat. 

Op donderdagmorgen worden de maaltijden bezorgd, behalve in de week van Hemelvaart, dan worden de maaltijden op woensdag afgeleverd.

 

Licht om door te geven

Zes weken lang is er op tv elke zaterdagavond om 18.00 uur een speciale serie van Met hart en ziel (KRO-NCRV).

Scriba ds. René de Reuver van de Protestantse Kerk blikt in een aantal korte meditaties vooruit naar Pinksteren.

verder lezen: https://grotekerkhilversum.nl/nieuws/licht-om-door-te-geven

Kerkelijke activiteiten en het coronavirus

Aanstaande zondag worden er weer twee kerkdiensten in de Grote Kerk gehouden. Kijk mee via de livestream op YouTube.