30 dagen gebed voor Isaan

Welkom in Isaan, het land van kleefrijst, kickboksen, hanengevechten en Mor Lam - traditionele volkszang, begeleid door een bamboe muziekinstrument. Hier slaan de vlammen je uit bij het eten van gepeperde rauwe papajasalade en word je uitgedaagd om gefrituurde krekels te eten.

De rode aarde van Isaan verandert tijdens het regenseizoen in kleverige klei die hardnekkig aan je sandalen blijft plakken. Diezelfde rode aarde droogt in het droge seizoen op tot fijn stof dat door de wind overal doorheen wordt geblazen en terecht komt op je auto en in je huis. Welkom thuis bij de mensen van Isaan – mensen die van een lolletje houden en je welkom heten met een brede glimlach.

Met Isaan wordt het noordoosten van Thailand bedoeld. Isaan bestaat uit twintig provincies. In een van deze provincies wonen en werken Sijmen en Annelies den Hartog met hun kinderen als zendingswerkers. In dit gebied is minder dan 1% van de bevolking christen.

Het gebed speelt een cruciale rol in het bereiken van de Isaners met het Evangelie. Dit was aanleiding om een gebedsboekje te maken waarmee de verhalen van de zending dichterbij worden gebracht. De verhalen in dit boekje zijn gebaseerd op gesprekken met de lokale bevolking en op persoonlijke ervaringen van degenen die een bijdrage aan dit boekje geleverd hebben. Door het bieden van deze inkijkjes in het Isaanse leven hopen de schrijvers dat christenen wereldwijd beter in staat zijn om te bidden voor de komst van Gods Koninkrijk te midden van de mooie mensen van Isaan.

Wilt u ook 30 dagen bidden voor Isaan, dan kunt u vanaf zondag 7 januari een gebedsboekje meenemen van de schapjes in de kerk. Alvast bedankt namens Sijmen en Annelies.

Namens de zendingscommissie,

Henny Smits 035-624 89 12 / zending@grotekerkhilversum.nl