23 februari viering heilig avondmaal

Zondag 23 februari is er de viering van het heilig avondmaal. De gemeenschap speelt een belangrijke rol bij de viering, daarom is het fijn als de hele gemeente bij de voorbereiding, viering en dankzegging aanwezig is.

Censura Morum
Voorafgaand aan de viering is er gelegenheid tot Censura Morum, dit is op vrijdag 14 februari. Wie hier gebruik van wil maken kan contact opnemen met de scriba.

Voorbereiding 
De voorbereiding van het heilig avondmaal wordt gehouden de zondag 16 februari.

Bezinning
Vrijdag 21 februari is er een avondmaalsgesprek onder leiding van ds. Moehn om 20.00 uur in zaal 2. Vanaf zondag 16 februari ligt op de schapjes in de kerk het materiaal klaar voor het avondmaalsgesprek of u kunt het bestand hieronder aan de pagina vinden.

Viering heilig avondmaal
De viering van het heilig avondmaal is op zondag 23 februari. De avondmaalscollecte is bestemd voor de christelijke organisatie Precious Stones in Myanmar.

Het avondmaalskleed
Tijdens de viering van het heilig avondmaal ligt er altijd een wit laken over de wijnbekers en de broodschalen. Voor de viering wordt dit verwijderd, terwijl het na de viering weer over de bekers en schalen wordt teruggelegd.
Er is besloten om het witte laken na de viering niet meer terug te leggen. Zo blijven de tekenen van wijn en brood, waaruit de liefde van Christus voor ons spreekt, tijdens het verdere van de dienst zichtbaar voor ons.