17 maart GZB-dag

In veel Oost-Europese landen worden Roma’s met de nek aangekeken. Ook in Slowakije is dat zo.  Maar de jonge pedagoge Zsuzska Tóth heeft juist voor deze groep mensen een groot hart.

Ze ondersteunt hen met praktische hulp in hun vaak schrijnende situatie en vertelt hen het Evangelie. Zsuzska heeft het niet gemakkelijk. Omdat veel organisaties en zelfs kerken zich niet met Roma’s willen bemoeien, staan zij en haar team er grotendeels alleen voor. Maar Zsuzska gaat door. Op de GZB-dag vertelt zij haar verhaal.

Het onveilige leven van kinderen in Colombia
Ds. Germán Suárez is predikant in Bogota, de hoofdstad van Colombia. Door de gewelddadige geschiedenis is Colombia een land met veel sociale problemen. Veel mensen leven in sloppenwijken. Ds. Germán biedt kinderen hier een veilige plek! Zij horen er ook het Evangelie. Zo hoopt ds. Germán hen uit de negatieve spiraal van armoede en geweld te kunnen trekken. Op de GZB-dag vertelt hij zijn verhaal.


GZB-dag
De GZB-dag is op zaterdag 17 maart in Barneveld. Het thema is ‘Laat je zien!’ Buitenlandse gasten en zendingswerkers vertellen hoe zij op hun plek het Evangelie doorgeven, ook aan mensen die eigenlijk nergens bij horen.

De sprekers zijn:

  • ds. Germán Suárez uit Colombia
  • Zsuzska Tóth uit Slowakije
  • ds. Cees van Duijn uit Delft
  • Jaap Haasnoot uit Zuid-Soedan
  • Heleen van den Berg uit Libanon

Ds. Cees van Duijn uit Delft doet de bijbelstudie. De muziek wordt geleid door Jaap Kramer. Er is kinderopvang, er zijn kinder- en tienerprogramma’s en in de pauze zijn er keuzeprogramma’s volgen.

Hartelijk welkom op Thorbeckelaan 123 in Barneveld. De dag duurt van 9.45 uur tot 15.45 uur. Let op! Deelname is gratis, maar vanwege het grote aantal bezoekers vorig jaar, is vooraf aanmelden nu verplicht. Zie www.gzb.nl/gzb-dag.

Wilt u meehelpen om de GZB-dag tot een succes te maken? We zoeken nog vrijwilligers. Kijk op www.gzb.nl/gzb-dag.

Zie ook de poster in bijgevoegde bestand onderaan deze pagina.