Zondagsschool 4-12 jaar

Tijdens de kerkdienst op zondagmorgen is er zondagsschool voor de kinderen die op de basisschool zitten. De kinderen horen een vertelling uit de Bijbel, zingen liederen en maken een werkje dat bij het verhaal past. Alle kinderen leren elke maand een psalm en een kinderlied uit Op Toonhoogte. De kinderen van de oudste groep leren ook elke maand een Bijbeltekst.

Voor wie?

Kinderen die in de groepen 1 t/m 4 van de basisschool zitten, hebben zondagsschool in zaal 4, dat is de grote zaal boven
Kinderen die in de groepen 5 t/m 8 van de basisschool zitten, hebben beneden zondagsschool in zaal 3, dat is de zaal beneden achter de preekstoel.
Beide zalen zijn te bereiken via de ingang van de kleine toren aan de Kerkbrink.

Wanneer?

Er is elke week zondagsschool, behalve tijdens de zomer- en de kerstvakantie. Normaal gesproken duurt een zondagsschoolprogramma net zo lang als de kerkdienst. De kinderen worden dus al bij aanvang van de dienst op de zondagsschool verwacht en kunnen na afloop van de dienst weer worden opgehaald. Op de eerste zondag van de maand gaat het anders*. Dan maken de kinderen het eerste en laatste deel van de dienst mee. De kinderen beginnen de dienst dus met hun ouders in de kerk. Vlak voor de preek gaan alle kinderen naar de zondagsschool en tijdens/na de collecte komen de kinderen weer terug bij hun ouders in de dienst. Met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren beginnen de kinderen de dienst ook in de kerk, gaan voor de preek naar de zondagsschool en blijven daar tot de dienst is afgelopen.

contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.