Parkeren bij de kerk

Omdat de Grote Kerk midden in het centrum van Hilversum staat, is het niet vanzelfsprekend dat er bij drukbezochte activiteiten of kerkdiensten een gratis parkeerplek te vinden is dichtbij de kerk. Daarom wordt aangeraden zoveel mogelijk per fiets of lopend naar de kerk te komen. In de buurt van de kerk zijn er de volgende parkeermogelijkheden voor de auto.

Parkeergarage Gooiland (betaald parkeren, altijd geopend).

Deze parkeergarage bevindt zich op zo'n vijf minuten loopafstand van de Grote Kerk. Het adres is Koningshof 1, 1211 MG Hilversum. Na het verlaten van de parkeergarage loopt u de Langestraat uit tot aan de Kerkbrink (hiervoor loopt u tegen de verplichte rijrichting in). Aan het plein staat Museum Hilversum met daarnaast de Grote Kerk. Download een routekaartje onderaan deze pagina.

Parkeergarage Gooische Brink (betaald parkeren, altijd geopend)

Deze parkeergarage ligt schuin tegenover de Grote Kerk. Na het passeren van de Grote Kerk aan de Oude Torenstraat verplicht rechtsaf buigen. Daarna de binnenring volgen door bij de verkeerslichten direct linksaf te slaan. Dan gelijk links aanhouden, dat is de inrit naar de parkeergarage. Vanuit de parkeergarage uitgang Kerkbrink nemen, dan staat links het Museum Hilversum, met daarnaast de Grote Kerk.

Parkeren langs de 's-Gravelandseweg en in de Burg. Andriessenstraat

Vooral tijdens de morgendiensten op zondag is er vaak volop parkeergelegenheid in de parkeervakken aan de 's-Gravelandseweg en de Burg. Andriessenstraat. Buiten winkeltijden is dit gratis.

Parkeren op het kerkplein (voor auto-ophaaldienst en minder-validen)

Parkeren op het plein rondom de kerk (op eigen terrein) is beperkt mogelijk. Vandaar dat dit alleen is toegestaan voor mensen die slecht ter been of invalide zijn en voor de rijders van de auto-ophaaldienst. Let op: eventuele hulpdiensten (politie, ambulance) moeten altijd vrije toegang hebben tot de ingangen van de kerk