Oppas 0-6 jaar

Iedere zondag is er tijdens de ochtenddienst kinderoppas voor de kleinste kinderen (tot 6 jaar). De kinderen kunnen voorafgaand aan de kerkdienst worden gebracht in zaal 2, via de ingang bij het theehuisje aan de Kerkbrink. Eventueel kan er eten en drinken van thuis aan de kinderen worden meegegeven. Hierbij is het noodzakelijk dat de naam van het kind op de meegebrachte tas staat. Zorg ervoor dat er geen 'gevaarlijk' snoepgoed wordt meegenomen!

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondagsschool 4-12 jaar

Tijdens de kerkdienst op zondagmorgen is er zondagsschool voor de kinderen die op de basisschool zitten. De kinderen horen een vertelling uit de Bijbel, zingen liederen en maken een werkje dat bij het verhaal past. Alle kinderen leren elke maand een psalm en een kinderlied uit Op Toonhoogte. De kinderen van de oudste groep leren ook elke maand een Bijbeltekst.

Er is elke week zondagsschool, behalve tijdens de zomer- en de kerstvakantie.
Kinderen die in de groepen 1 t/m 4 van de basisschool zitten, hebben zondagsschool in zaal 4, dat is de grote zaal boven
Kinderen die in de groepen 5 t/m 8 van de basisschool zitten, hebben zondagsschool in zaal 3, dat is de zaal beneden achter de preekstoel. Deze zalen zijn te bereiken via de ingang van de kleine toren aan de Kerkbrink. 

Normaal gesproken duurt een zondagsschoolprogramma net zo lang als de kerkdienst. De kinderen worden dus al bij aanvang van de dienst op de zondagsschool verwacht en kunnen na afloop van de dienst weer worden opgehaald. Op de eerste zondag van de maand gaat het anders. Dan maken de kinderen het eerste en laatste deel van de dienst mee. De kinderen beginnen de dienst dus met hun ouders in de kerk. Vlak voor de preek gaan alle kinderen naar de zondagsschool en tijdens/na de collecte komen de kinderen weer terug bij hun ouders in de dienst. Met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren beginnen de kinderen de dienst ook in de kerk, gaan voor de preek naar de zondagsschool en blijven daar tot de dienst is afgelopen. Op de zondagsschool wordt er elke week gecollecteerd voor een goed doel. 

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren bij de kerk

Omdat de Grote Kerk midden in het centrum van Hilversum staat, is het niet vanzelfsprekend dat er bij drukbezochte activiteiten of kerkdiensten een gratis parkeerplek te vinden is dichtbij de kerk. Daarom wordt aangeraden zoveel mogelijk per fiets of lopend naar de kerk te komen. In de buurt van de kerk zijn er de volgende parkeermogelijkheden voor de auto.

Parkeergarage Gooiland (betaald parkeren, altijd geopend).

Deze parkeergarage bevindt zich op zo'n vijf minuten loopafstand van de Grote Kerk. Het adres is Koningshof 1, 1211 MG Hilversum. Na het verlaten van de parkeergarage loopt u de Langestraat uit tot aan de Kerkbrink (hiervoor loopt u tegen de verplichte rijrichting in). Aan het plein staat Museum Hilversum met daarnaast de Grote Kerk. Download een routekaartje onderaan deze pagina.

Parkeergarage Gooische Brink (betaald parkeren, altijd geopend)

Deze parkeergarage ligt schuin tegenover de Grote Kerk. Na het passeren van de Grote Kerk aan de Oude Torenstraat verplicht rechtsaf buigen. Daarna de binnenring volgen door bij de verkeerslichten direct linksaf te slaan. Dan gelijk links aanhouden, dat is de inrit naar de parkeergarage. Vanuit de parkeergarage uitgang Kerkbrink nemen, dan staat links het Museum Hilversum, met daarnaast de Grote Kerk.

Parkeren langs de 's-Gravelandseweg en in de Burg. Andriessenstraat

Vooral tijdens de morgendiensten op zondag is er vaak volop parkeergelegenheid in de parkeervakken aan de 's-Gravelandseweg en de Burg. Andriessenstraat. Buiten winkeltijden is dit gratis.

Parkeren op het kerkplein (voor auto-ophaaldienst en minder-validen)

Parkeren op het plein rondom de kerk (op eigen terrein) is beperkt mogelijk. Vandaar dat dit alleen is toegestaan voor mensen die slecht ter been of invalide zijn en voor de rijders van de auto-ophaaldienst. Let op: eventuele hulpdiensten (politie, ambulance) moeten altijd vrije toegang hebben tot de ingangen van de kerk

Routebeschrijving naar de Grote Kerk

Zie: Route