Toerustingsavonden kinderwerk & geloofsopvoeding

De Protestantse gemeente Hilversum (PgH) organiseert twee avonden (in de kerk en/of interactief online) met Lucré van Putten. Deze gedreven professional neemt je mee in de wereld van geloofsopvoeding in de kerk én thuis voor kinderen in de leeftijd van 2 tot circa 13 jaar. Deze avond is bedoeld voor kinderwerkers in de kerk, (groot)ouders, opvoeders en andere geïnteresseerden. Ook is iedereen buiten de PgH welkom om mee te kijken en luisteren. Er zijn twee thema’s per avond en deelname is gratis.

Wanneer: 24 november 2020 en 26 januari 2021

Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: Diependaalsekerk, Diependaalselaan 138, Hilversum

Aanmelden: https://eventix.shop/67j87brg (voor 20 november)

Vragen: Stuur dan een mailtje naar Rianne ten Voorde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: Afhankelijk van de dan geldende Coronamaatregelen wordt bepaald hoeveel mensen in de kerk aanwezig mogen zijn. U kunt bij het aanmelden aangeven of u een voorkeur heeft voor deelname in de kerk, of online. Opgeven voor 26 januari kan nog niet in verband met de dan geldende maatregelen. Een aanmeldmogelijkheid komt later beschikbaar. Voor nu: save the date!

 

Dinsdag 24 november 2020

THEMA: KINDEREN EN GOD BELEVEN, HOE GAAT DAT? Om kinderen over God te leren, hebben ze meer nodig dan een kleurplaat en ranja. Als we kinderen volgelingen van Jezus willen maken, gaat het erom dat ze God persoonlijk leren kennen. Net als wij zijn ook de kinderen postmoderne mensen en zitten we midden in een ‘belevingscultuur’. Hoe kunnen we de boodschap van de Bijbel nu zo goed mogelijk laten aansluiten bij de kinderen van deze tijd?

THEMA: GELOOFSGESPREKKEN MET KINDEREN & GELOOF VOORLEVEN Een goed gesprek laat zich niet plannen. Of toch wel? In dit blok denken we na over geloofsgesprekken voeren met kinderen. We kijken waar de kinderen in hun geloofsontwikkeling zitten, zodat je je gesprek hierop goed kunt afstemmen. Ook denken we na hoe je zo goed mogelijk het gesprek kunt voeren. En als het kind jou een lastige vraag stelt? Wat zeg je dan? En hoe kunnen we als volwassenen het geloof voorleven? We doordenken met elkaar valkuilen en aandachtspunten en je krijgt veel tips.

 

Dinsdag 26 januari 2021

THEMA: HOE HOUD JE KINDEREN GEBOEID? We hebben een geweldig verhaal. En we willen niks liever dan dat de kinderen dit oppikken. Alleen lijkt het soms zo ingewikkeld om de kinderen erbij te houden. Over te dragen wat je zo graag wilt overdragen. In dit blok leer je hoe je een kind een boeiende tijd kunt geven op je kinderclub, kindernevendienst, zondagsschool, of thuis.

THEMA: JONGENS IN DE KERK Soms worden specifiek jongens in het kinderwerk ervaren als lastig, druk en als ordeverstoorders. In dit blok krijg je tips en ideeën om jongens meer te betrekken in het kinderwerk en bij geloofsopvoeding thuis.

 

Lucré van Putten  

Lucré de Man-van Putten is getrouwd met René en moeder van een zoontje van 7 jaar. Al ruim twintig jaar is zij werkzaam voor en met kinderen in de kerk en daarbuiten. Zij vind het geweldig om met ze in gesprek te zijn over de Bijbel, God en geloven. Als parttime kinderwerker in haar eigen kerkelijke gemeente heeft zij hiervoor veel mogelijkheden. Daarnaast verzorgt zij vanuit haar adviesbureau 'Value for Kids' trainingen en workshops voor kinderwerkers en ouders om met hen in gesprek te gaan over kinderwerk en geloofsopvoeding. Ook heeft zij bij verschillende christelijke organisaties gewerkt waar ze zich vooral bezighield met het schrijven van kinderwerkmaterialen voor diverse doelgroepen en leeftijden. Op dit moment werkt zij als parttime medewerker Bijbelgebruik bij het Nederlands Bijbelgenootschap waar zij schrijft voor de kindernevendienstmethode Bijbel Basics en andere uitgaven.