Toerustingsavond kinderwerk & geloofsopvoeding

VANWEGE DE OMSTANDIGHEDEN WORDT DE TOERUSTINGSAVOND UITGESTELD

 

Op 26 januari organiseert de Protestantse gemeente Hilversum (PgH) voor de tweede keer een toerustingsavond (in de kerk en/of interactief online) met Lucré van Putten. Deze gedreven professional neemt je mee in de wereld van geloofsopvoeding in de kerk én thuis voor kinderen in de leeftijd van 2 tot circa 13 jaar. Deze avond is bedoeld voor kinderwerkers in de kerk, (groot)ouders, opvoeders en andere geïnteresseerden. Ook is iedereen buiten de PgH welkom om mee te kijken en luisteren. Er zijn twee thema’s en deelname is gratis.

THEMAHOE HOUD JE KINDEREN GEBOEID? We hebben een geweldig verhaal. En we willen niks liever dan dat de kinderen dit oppikken. Alleen lijkt het soms zo ingewikkeld om de kinderen erbij te houden. Over te dragen wat je zo graag wilt overdragen. In dit blok leer je hoe je een kind een boeiende tijd kunt geven op je kinderclub, kindernevendienst, zondagsschool, of thuis.

THEMA: JONGENS IN DE KERK Soms worden specifiek jongens in het kinderwerk ervaren als lastig, druk en als ordeverstoorders. In dit blok krijg je tips en ideeën om jongens meer te betrekken in het kinderwerk en bij geloofsopvoeding thuis.

Wanneer: 26 januari 2021

Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: Diependaalsekerk, Diependaalselaan 138, Hilversum

Vragen: Stuur dan een mailtje naar Rianne ten Voorde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen wordt bepaald hoeveel mensen in de kerk aanwezig mogen zijn. Een aanmeldmogelijkheid komt later beschikbaar. Voor nu: save the date!

 

 

Lucré van Putten  

Lucré de Man-van Putten is getrouwd met René en moeder van een zoontje van 7 jaar. Al ruim twintig jaar is zij werkzaam voor en met kinderen in de kerk en daarbuiten. Zij vind het geweldig om met ze in gesprek te zijn over de Bijbel, God en geloven. Als parttime kinderwerker in haar eigen kerkelijke gemeente heeft zij hiervoor veel mogelijkheden. Daarnaast verzorgt zij vanuit haar adviesbureau 'Value for Kids' trainingen en workshops voor kinderwerkers en ouders om met hen in gesprek te gaan over kinderwerk en geloofsopvoeding. Ook heeft zij bij verschillende christelijke organisaties gewerkt waar ze zich vooral bezighield met het schrijven van kinderwerkmaterialen voor diverse doelgroepen en leeftijden. Op dit moment werkt zij als parttime medewerker Bijbelgebruik bij het Nederlands Bijbelgenootschap waar zij schrijft voor de kindernevendienstmethode Bijbel Basics en andere uitgaven.