Weer naar de kerk

Welkom bij de kerkdiensten in de Grote Kerk van Hilversum. Wel even vooraf inschrijven, er geldt een maximum van 30 deelnemers per kerkdienst.

NAAR DE KERK
De kerkdiensten in de Grote Kerk starten elke zondag om 10 uur en om 17 uur en zijn toegankelijk voor iedereen die geen gezondheidsklachten heeft. Het maximum aantal bezoekers is gesteld op 30 per kerkdienst, plus de noodzakelijk aanwezige medewerkers. Overige gemeenteleden en belangstellenden kunnen tijdens de diensten, zoals we al gewend waren, online meedoen met beeld en geluid (zie hieronder).

Voor komende zondag geldt het volgende:

  1. Aanmelden* van maximaal 30 bezoekers per kerkdienst via Eventix: https://eventix.shop/arrr2483. Deze aanmeldingsmogelijkheid geldt voor alle gemeenteleden en belangstellenden, met uitzondering van de dienstdoende medewerkers.
  2. De ochtenddienst richt zich op de jonge gezinnen. NB: Indien er daarnaast nog tickets beschikbaar zijn, kunnen ook andere gemeenteleden en belangstellenden zich aanmelden. Neem hierbij als richtlijn: vanaf zaterdag 18.00 uur. 
    • Er zal in de ochtenddienst een oppasdienst beschikbaar zijn in een aparte ruimte ('s middags niet).
    • Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er in de kerk zondagsschool tijdens de ochtenddienst.
  3. De middagdienst richt zich op de overige gemeenteleden en belangstellenden.
  4. Enkele leden van Edoza zullen de samenzang verzorgen. Aanwezigen die ook graag meezingen dienen zich vooraf aan te melden bij Koos Groenendaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-52480399.
  5. We adviseren om mondmaskers te dragen bij binnenkomst tot u plaatsgenomen hebt in de kerkzaal of in de zalen. Uiteraard geldt dat ook voor het verlaten van de kerk.

* Vooraf aanmelden is verplicht, en uiteraard gratis. Dit kan vanaf 7 dagen voorafgaand aan de dienst via https://eventix.shop/arrr2483. Mensen zonder internet kunnen zich aanmelden via de scriba Herman van der Klok, telefoon 035-6837830 of 06-52578164.

Graag bieden we iedereen, ook de zgn. risicogroepen, de mogelijkheid om de kerkdiensten in de kerk mee te maken. Dit kan alleen als we ons samen aan de getroffen maatregelen houden. Lees daarvoor het gebruiksplan.

ONLINE DE DIENST VOLGEN
Iedereen kan via Kerk TV online meekijken en -luisteren met de kerkdiensten. Hiervoor wordt een livestream uitgezonden via kerkdienstgemist.nl: https://kerkdienstgemist.nl/streams/1521315/embed

De uitzendingen van de Grote Kerk kunnen ook achteraf worden gevolgd. Deze zijn te vinden op ons kanaal op kerkdienstgemist.nl: https://kerkdienstgemist.nl/stations/202-Hervormde-wijkgemeente-Grote-Kerk-Hilversum

KINDEREN IN DE KERK
Tijdens de ochtenddienst is er voor de kleine kinderen oppas aanwezig. De zaal van de oppasdienst is alleen voor en na dienst toegankelijk via de ingang bij het theehuisje aan de Kerkbrink. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er tijdens de ochtenddienst zondagsschool. Ook kinderen van gasten zijn hier welkom. Zij kunnen de kerk betreden via de ingang in de kleine toren aan de Kerkbrink (links naast de hoofdingang). Kinderen die naar de oppasdienst of de zondagsschool gaan hoeven niet vooraf te worden aangemeld. Zij worden ter plekke geregistreerd door de leiding.