Taizé vieringen in Hilversum: Een Moment van Stilte en Eenvoud

Op donderdag 30 mei en 27 juni wordt de serene sfeer van de Franse gemeenschap van Taizé naar de kapel van De Morgenster in Hilversum gebracht. Deze bijzondere vieringen bieden een gelegenheid voor mensen zich te laten onderdompelen in meditatieve muziek en gebed en om rust te vinden te midden van de drukte van het dagelijks leven.

"We zijn ontzettend enthousiast om deze vieringen in Hilversum te mogen organiseren, een moment van rust en bezinning te midden van onze hectische levens," aldus Arjette Kuipers, Rianne ten Voorde en Sebastiaan Hexspoor, de organisatoren van de Taizé vieringen. "In een wereld waarin we vaak worden overspoeld door prikkels, is het belangrijk om momenten te creëren waarin we kunnen vertragen, reflecteren en verbinding maken - niet alleen met anderen, maar ook met onszelf. We merken dan ook dat er in onze omgeving veel behoefte is aan dit soort momenten in de vorm van Taizévieringen."

Alle leeftijden en achtergronden zijn welkom om deel te nemen aan deze Taizé vieringen. De toegang is vrij, de viering is tweetalig (Nederlands en Engels) en er wordt geen specifieke religieuze achtergrond verwacht van de deelnemers.

Praktische informatie
Wanneer: Donderdag 30 mei en 27 juni
Waar: De Morgenster, Seinstraat 2 te Hilversum
Inloop: 19:30 uur
Viering: 20:00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjette Kuipers, Rianne ten Voorde en Sebastiaan Hexspoor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Taizé vieringen: Taizé vieringen vinden hun oorsprong in de oecumenische gemeenschap van Taizé in Frankrijk. Ze worden wereldwijd gehouden en trekken mensen van verschillende geloofsrichtingen en culturen aan. Taizé vieringen zijn gekenmerkt door eenvoudige liederen, momenten van stilte en gebed, en bieden een rustgevende en inspirerend moment voor mensen.