Jaarthema PgH

Het nieuwe gezamenlijke jaarthema van de Protestantse gemeente Hilversum is 'Verbonden'. ‘Na drie jaarthema’s waarin Jezus de Zoon, God als Schepper en de Heilige Geest centraal stonden, wordt met het thema ‘Verbonden’ feitelijk de eerdere drie thema’s met elkaar gecombineerd. de oude leer van de Drie-eenheid spreekt immers op een fundamentele manier over verbinding.

De Bijbel spreekt van een verbond van God met de aarde en de mensen. Hij roept mensen op tot praktische verbondenheid met elkaar. 

Projectgroep

Het thema gaat doorklinken in zondagse vieringen en in doordeweekse bijeenkomsten samen met diverse partners in Hilversum zoals het Filmtheater. De Algemene kerkenraad nodigt iedereen uit om activiteiten te bedenken die passen in het jaarthema en dit af te stemmen met de projectgroep voor het jaarthema.

De projectgroep bestaat uit Peter van Wesel (jeugdwerker), ds. Aster Abrahamsen (Bethlehemkerk), Christiaan Boers (Regenboogkerk) en Annechien Cevaal (Kerkbrink). Binnenkort zal het logo van het thema worden gepresenteerd.