Herdenken: 50 jaar na de brand

15-18 juni herdenkingsweek - 18 juni reünie - hele jaar: programma op maat voor groepen. Herdenking ’50 jaar na de brand’ met escape room, rondleidingen, presentatie en tentoonstelling in de Grote Kerk aan de Hilversumse Kerkbrink.

15 - 18 juni 14.00-16.00 uur: Herdenkingsweek 
Er zijn rondleidingen langs de tentoonstelling en iedereen kan meedoen aan de escape room in de kerk. Ook is er een boekenmarkt. Aanmelden voor de escaperoom kan via www.grotekerkhilversum.nl/escaperoom. Doorkruis met een groepje van drie tot maximaal zes personen de kerk en zoek samen al puzzelend naar de oplossing. Deze activiteit duurt maximaal een uur en is leuk voor groepjes volwassenen of jongeren, maar ook voor kinderen samen met hun ouders, opa’s en oma’s of een oom of tante. Kijk voor meer informatie op www.grotekerkhilversum.nl/brand50 Natuurlijk is het deze week ook mogelijk om even tot rust te komen, rond te kijken of een goed gesprek aan te knopen in de kerk. Het orgel wordt bespeeld door Jan van Doorn. 

 

18 juni: Reünie voor leden en oud-leden van de Grote Kerk
Op zaterdagmorgen 18 juni van 10.00 tot 12.00 uur is er een speciale opening van de kerk, exclusief voor alle leden en oud-leden en hun gezin. Meld je nu aan en geef het door! Zie www.grotekerkhilversum.nl/reunie

10 september: Open Monumentendag
Tijdens de Open Kerk op zaterdag 10 september kun je puzzelend de kerk door met de escape room. Ook zijn er rondleidingen langs de tentoonstelling over de grote brand van 1971 en de geschiedenis van de kerk.

Het hele jaar: programma op maat voor groepen (op afspraak)
Belangstellende groepen kunnen op afspraak komen voor een rondleiding, de escape room, een presentatie over de kerkbrand en geschiedenis van de Grote Kerk of een combinatie daarvan. Reacties zijn zonder uitzondering positief. ‘Wat mooi dat dit gebouw er staat en wat een indrukwekkende geschiedenis die zo verbonden is met Hilversum.’  Voor het programma wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Zie www.grotekerkhilversum.nl/brand50-groepen

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.