Hilversum 75 bevrijding herdacht

In mei 1946 was er de eerste herdenking van de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog. In Hilversum werden vele herdenkingsactiviteiten georganiseerd, waaronder een grote straatoptocht. Deze herdenking staat centraal in een expositie in de Regenboogkerk van 11 april tot en met 25 juni. Deze is online te zien en op afspraak in de kerk.

Voor deze expositie is een aantal gemeenteleden geïnterviewd, die de bevrijding  van Hilversum als kind hebben meegemaakt. Zij geven hun commentaar bij enkele foto’s. De foto’s van deze expositie zijn na de opening van de expositie ook te zien op de website van de Regenboogkerk https://regenboogkerkhilversum.nl/exposities/. Ook is er een beschrijving van de foto’s in een document te lezen en te downloaden van de website.

In de vitrine zijn curiosa en documenten tentoongesteld voornamelijk uit de collectie van Robin Gouwswaard uit Loosdrecht. Hij laat zaken uit de Tweede Wereldoorlog zien naast herinneringen aan de bevrijding.

Door de coronamaatregelen is de expositie alleen op afspraak te zien op de eerste en derde dinsdagmorgen van de maand. Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor aanmelding.