Kerkrentmeesters - financiën

De Wijkraad van Kerkrentmeesters (WvK) heeft als taak het behartigen van de materiële belangen van de gemeente, voor zover deze niet van diaconale aard zijn.

Daarmee vallen dus veel financiële zaken van de Grote Kerk onder de verantwoordelijkheid van de WvK. Denk daarbij aan:

  • het beheer en onderhoud van kerkgebouw, pastorie en roerende goederen
  • het voeren van de financiële* en ledenadministratie
  • het zorgdragen voor de instandhouding van de predikantsplaats

ANBI
Wijkgemeente Grote Kerk is, als wijkgemeente van de Protestantse gemeente te Hilversum en de Protestantse Kerk in Nederland, een algemeen nut beogende instelling. Zie grotekerkhilversum.nl/ANBI.

Contact
De WvK bestaat uit de volgende personen en is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:

  • J. van den Boogert (Jan)
  • J.H. Groenendaal (Koos)
  • G.J. Kreuning (Gert Jan

Het postadres van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is:

WvK Grote Kerk Hilversum
Postbus 2191
1200 CD  Hilversum

Voor inhoudelijke vragen over afschrijving/verwerking van de kerkbalans kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau. Het Kerkelijk Bureau is gevestigd in een bijgebouw van de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263/A in Hilversum, tel. 035-6234000 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het bureau is elke maandag- en donderdagmorgen geopend van 8.30 - 12.30 uur.