Inloophuis Wording

In 1997 nam de heer J. van Montfrans het initiatief om een inloophuis in Hilversum op te richten voor dak- en thuislozen. Om dit initiatief handen en voeten te geven benaderde hij diverse plaatselijke kerken. Dit leidde tot een bijzondere plek in Hilversum voor hen die geen goed dak boven hun hoofd hadden of die hun werkelijke thuis kwijtgeraakt waren: Inloophuis Wording.

Er moest echt wat gebeuren voor dak- en thuislozen en voor mensen die om de een of andere reden kampen met een verslaving. Ook voor hen die weliswaar een goed dak boven hun hoofd hebben, maar waar door eenzaamheid de muren op hen af komen... Het Inloophuis werd een feit. Eerst klein aan de Vaartweg. Later in een groter pand ruimer van opzet. 

Gratis en niet karig
Gedreven door het besef van een noodzakelijk christelijk barmhartigheidbetoon, heten de medewerkers iedere bezoeker hartelijk welkom. Zonder aanzien van de persoon. Maar dat niet alleen. Er is koffie, thee, limonade, brood en soep, en dat alles gratis en niet karig. En wekelijks een warme maaltijd. Daarbij bieden de medewerkers een luisterend oor en als het mogelijk is verwijzen zij concreet naar gerichte hulpverlening.

'Heerlijk, bedankt!'
Wordt het gewaardeerd door de bezoekers? Inderdaad. Bij het weg gaan brengen zij vaak zelf de vuile kopjes en borden naar de keuken: 'Het heeft heerlijk gesmaakt! Bedankt!' Inloophuis Wording is geen evangelisatie-instituut. Wel wordt van Wording-medewerkers gevraagd de christelijke identiteit echt uit te stralen in het werken en zo nodig in het spreken.

Grote Vriendenkring
Behuizing kost geld. Ook alle levensmiddelen en warme maaltijden. Wording is blij met een grote Vriendenkring: particulieren, diverse kerkelijke gemeentes en andere organisaties. Zij ondersteunen met een gift, geregeld of zo nu en dan. Daar moet Wording het echt van hebben. Ook wordt er van veel kanten gewoon gegeven. Brood, diverse levensmiddelen en ook kleding.

Toename bezoekers
De laatste jaren is het aantal bezoekers van Inloophuis Wording behoorlijk toegenomen. Meer bezoekers betekent: meer maaltijden en meer broodjes. Dit wordt uiteraard met liefde gedaan. Het brengt echter wel hogere kosten met zich mee. Afgelopen jaar is Wording daardoor geconfronteerd met een aanzienlijk financieel tekort en moest een belangrijk deel van de reserves worden aangesproken. En ook dit jaar zal het inloophuis, zonder uitbreiding van de financiële ondersteuning, te maken krijgen met een nadelig financieel saldo.

Meehelpen?
Bestuur en medewerkers en de ploegen voor de maaltijden en de schoonmaak doen het werk geheel vrijwillig. Ook meewerken? Dat kan natuurlijk. Neem daarvoor contact op met de diaconie van onze kerk. Maar vooral is er op dit moment grote behoefte aan financiële ondersteuning van de Stichting Inloophuis Wording en aan gebed voor het werk in het inloophuis.

→ Neem voor concrete gebedspunten en voor de mogelijkheden tot financiële ondersteuning even contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de Grote Kerk. Bij voorbaat dank!

Open-maaltijdproject Inloophuis 'Wording'
Drie keer per maand bereiden vrijwilligers uit onze wijkgemeenten een maaltijd voor het inloophuis 'Wording'

Een warme maaltijd
De gasten die gebruik willen maken van de warme maaltijd kunnen zich opgeven bij 'Wording'. Meestal zijn het mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats, soms met een alcohol- of drugsprobleem. Vaak staan deze mensen aan de rand van de samenleving.

Koffie en een broodje
Buiten de maaltijdavonden kunnen de gasten bij inloophuis 'Wording' ook overdag terecht voor een kopje koffie of een broodje.

Aanmelden als vrijwilliger
Momenteel zijn er zes gemeenteleden die om beurten koken. Ook het schoonmaken van het inloophuis gebeurt door vrijwilligers. Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger, kan hiervoor contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Contactpersoon: Arend Smits, 035-6248912.