Contact bij rouw of trouw

Contact bij overlijden van een gemeentelid

Na het overlijden van een lid van onze wijkgemeente worden de nabestaanden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de predikant. In overleg met hem wordt er een regeling getroffen voor het leiden van de begrafenis en de pastorale begeleiding aan de nabestaanden.

Bij voorkeur houden we een rouwdienst in het midden van de gemeente, ook één van haar leden is heengegaan. Gemeenteleden kunnen hun medeleven tonen door in de rouwdienst aanwezig te zijn. Denk hierbij aan 1 Korinthe 12: 26a: 'En het zij dat één lid lijdt, dan lijden alle leden mee'. Hier worden de leden van de gemeente van Jezus Christus bedoeld, waarvan wij deel uitmaken.

Aan het eind van het kerkelijk jaar, in november, is er een kerkdienst waarin de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden, worden herdacht door gemeente en familieleden.

Contact:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 035-5338723
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6837830

Aanvraag kerkelijke huwelijksbevestiging

Wat is het mooi als een man en een vrouw van elkaar houden en daarom willen trouwen! Zij beloven op deze huwelijksdag dat ze zich voor altijd aan elkaar willen verbinden. Het is dan belangrijk om te beseffen dat we zonder de hulp en leiding van de Heere niet gelukkig kunnen worden. Hij wil ons vanuit zijn Woord de weg wijzen.

Een aanstaand bruidspaar dat het huwelijk kerkelijk wil laten bevestigen, kan daarvoor contact opnemen met de predikant van onze wijkgemeente, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij maakt dan een afspraak voor een gesprek.

Daarna neemt het bruidspaar contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De medewerkers van het Kerkelijk Bureau regelen de beschikbaarheid van de kerk. Zij benaderen ook de ambtsdragers, de organist en de koster en ze zorgen dat de trouwbijbel er is.

Ds. Moehn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 035-5338723
Kerkelijk bureau, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 035-6234000