......... naar Mook

Zaterdag 10 juni '17 werd voor Chadash Team Hilversum een mooie en gedenkwaardige dag. Na eerst een heuse 'wielershirt-presentatie' volgde een trainingsdag, of hoogtestage, in de omgeving van Mook nabij Groesbeek.

Al om 08.00 uur was vrijwel de complete groep verzameld in zaal 3 van de kerk waar onder het genot van koffie/thee de presentatie van het wielershirt plaatsvond. Als een volleerd presentatrice stak Leoni een eigentijdse speech af, die de opmaat was voor het uitreiken van de eerste twee shirts aan de enige echte tweeling in de groep; Teus (fietser) en Bertus (kok).

We zijn de sponsors 'Bee Active verzuimbegeleiding', 'J.J. Kreuning Elektrotechniek' en 'Huygmetaal Montagesystemen' bijzonder dankbaar voor het financieren van dit prachtige shirt. Onder leiding van Leoni is gewerkt aan een speciaal ontwerp en het resultaat is bijzonder te noemen. Dat het shirt ook eenheid en herkenbaarheid sorteert zouden we later op de dag al merken.

Na de presentatie volgde natuurlijk nog de onvermijdelijke groepsfoto waarna de geplande training wachtte, dus ....... op naar Mook.

In de ruim vijf uur durende training, onder leiding van Jan en Willemieke, werden ruim 80 kilometers en circa 1100 hoogtemeters afgelegd. Maar ook het genot van de omgeving lieten we ons goed smaken op het terras van een restaurant. Want zeg nou zelf; "koffie en taart maakt al dat fietsen een stuk plezieriger". Maar na de pauze was het weer voorwaarts. We waren blij dat Jan en Willemieke deze dag goed voorbereid hadden. Als we een verkeerde afslag probeerde te nemen, dan klonk het weer vanuit de achterhoede; "we moeten naar Mook".

De training werd afgesloten met de beklimming van een pittige heuvel tussen Beek en Berg en Dal. Deze heuvel kent drie opgangen en dus drie verschillende gradaties als het gaat om stijgingspercentage. Natuurlijk waren er een paar fietsers die graag kennis wilde maken met alle drie de gradaties. Heel even konden we ons al inbeelden hoe de beentjes straks gaan voelen op Alpe d' Huez.

Daarna was het mooi geweest, dus fietsten we terug ....... naar Mook. Daar werden we al opgewacht door onze verzorgers Bertus en Bernadette die voor ons een uitgebreid drie-gangen menu hadden voorbereid, bestaande uit; kippen- en tomatensoep, stokbrood, koude pastasalade, hartige taart en kwark met vruchten toe. Geen fietser die nog dacht aan al het afzien van deze dag.

De korte overdenking aan het begin van de maaltijd, n.a.v. 2 Petrus 1 vers 1 t/m 11, zorgde ervoor dat we alles ook weer even in het juiste perspectief konden zetten.

We kunnen terugzien op een prachtige dag, met buitgewoon mooi zomerweer, met een pittige training in een geweldige omgeving en een zeer goede verzorging. Onderstaande foto's verbeelden het verhaal.