Chadash Team Hilversum

Nu ongeveer een jaar geleden begon de missie van een aantal sportieve gemeenteleden. De uitdaging; het op de fiets beklimmen van de befaamde 'Alpe d´Huez' in de Zuid-Franse Alpen in juli 2017. Veertien fietsers hopen dan de strijd aan te gaan met de bijna 14 kilometer lange helling met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 %.

Maar de ´Alpe d´Huez´ is niet de enige uitdaging. Tijdens de week, vertoevend in een groepshuis nabij 'Alpe d´Huez', liggen er meerdere bergen binnen het bereik die voor de fietsers de nodige aantrekkingskracht hebben en ongetwijfeld bedwongen zullen worden. En dat wordt weer gecombineerd met Bijbelstudies in de avond onder het motto; 'Kom jezelf tegen'. 

Dus; overdag op de fiets je grenzen opzoeken in de bergen in een gezamenlijke strijd met de zwaartekracht. 's Avonds geestelijk opladen tijdens onderlinge gesprekken en Bijbelstudies. Dat is het concept van deze fietsweek in de Franse Alpen.

Het geheel wordt serieus aangepakt. Er gaan twee koks (eveneens gemeenteleden) mee die de groep gedurende die week van de nodige voeding en drank moeten voorzien. Voor de fietsers is zelfs een speciaal ontworpen wielershirt in de maak. Binnenkort is de presentatie hiervan, dus houd de website in de gaten.

De meeste fietsers zijn al een jaar in training en hebben alleen en in groepsverband al heel veel kilometers afgelegd. Er worden individueel zelfs uitstapjes gemaakt naar locaties als 'Zuid-Limburg', de Amerongse berg, de Posbank etc. Op 3 juni jl. werd door een groot deel van de groep deelgenomen aan een 110 km lange toertocht over en in de omgeving van de Sallandse Heuvelrug. En er staat binnenkort nog een heuse trainingsstage voor de hele groep gepland in het gebied van de Zeven Heuvelen nabij Groesbeek.

Bijgaand een fotoverzameling die een inkijkje geeft in het achterliggende jaar van voorbereiding, ontmoeting, samen optrekken en verbondenheid. Dat de fietsers niet vies zijn van een ijsje of appeltaart met slagroom bewijzen de foto´s.

Chadash Team Hilversum is er bijna klaar voor en ziet uit naar een gezegende en samenbindende actieve week in de Alpen.