Fietsen in de Alpen - zomer 2018

Overdag op de fiets in de bergen je grenzen opzoeken in een gezamenlijke strijd met de zwaartekracht. 's Avonds geestelijk opladen tijdens onderlinge gesprekken en Bijbelstudies. Dat is het concept van de fietsweken in de Franse Alpen.
 
Ds. Martin van Oordt, voorganger in Bodegraven, organiseert fietsweken voor groepen, veel info kun je vinden op www.chadash.nl. Het groepshuis in de Alpen ligt aan de voet van de col du Glandon. Dat is de achterzijde van de Alpe d’Huez, die via de pas de la Confession ook vanaf die kant te beklimmen is. Een prachtige route! Wil je ook mee? Laat het snel weten, want er zijn nog zeer beperkt plekken beschikbaar.
 • Hoeveel personen kunnen er maximaal mee?

In het groepshuis zijn 23 slaapplaatsen. De groep bestaat uit maximaal 20 fietsers. Daarnaast gaan er twee mensen mee die willen koken. Ook is er een begeleider uit de stichting aanwezig; waarschijnlijk Martin van Oordt.

 • Moet ik zelf voor een fiets zorgen? En zo ja, wat voor fiets moet dat zijn?

De deelnemers moeten zelf voor een fiets zorgen. Een 'gewone' fiets is niet verstandig, bij voorkeur een race- of hybridefiets. Bij 12gobiking in Moordrecht kan je goed terecht. Dit bedrijf is een van de sponsors van de stichting. Geef aan dat je met de Stichting Chadash reist, dat levert extra korting op. https://www.12gobiking.nl/

 • Hoe reizen we naar onze bestemming?

Het is belangrijk om samen te reizen; de groepsvorming begint in Hilversum. We reizen daarom samen in busjes naar Vaujany.

 • Waar verblijven we?

We verblijven in het groepshuis (Lac Douce) van de stichting Chadash in Vaujany (in het zuidoosten van Frankrijk) aan de voet van de Col du Glandon (achterzijde Alpe d’Huez).

 • Wat gaan we doen?

We beklimmen in ieder geval de Col d'Ornon, Alpe d'Huez, La Galibier en de Col du Glandon. Daarnaast is er elke avond een Bijbelstudie. Verder is er voldoende ruimte voor ontspanning.

 • Ben ik verplicht de Bijbelstudies bij te wonen?

Ja, de reis is bedoeld om aan jezelf te werken. Het gaat om de combinatie van fysieke inspanning én geestelijke toerusting.

 • Hoe ziet het weekprogramma er uit?

We vertrekken op zaterdag om 3.00 ’s morgens. Verwachte aankomsttijd is ca. 17 uur in Vaujany. Er is die dag geen avondprogramma. Op zondag is er een gezamenlijke bijeenkomst. Daarna beklimmen we de Col d’Ornon. Daarna is er een picknick en in de avond de Bijbelstudie. Op maandag staat de Col du Glandon op het programma. Op dinsdag de Alpe d’Huez. Op woensdag de Marmotte, Galibier, Col du Télégraphe (naar eigen plan). Donderdag is er een vrij programma. Op vrijdag reizen we terug naar Nederland.

 • Wat kost deze reis?

Het bedrag staat nog niet definitief vast, maar reken op ca. EUR 400, inclusief vervoer, verblijf en maaltijden.

 • Mag je alcohol drinken?

Tijdens deze reis geldt een alcoholverbod. Alleen de laatste avond kan alcohol gedronken worden.

 • Ik heb geen fietservaring. Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?

Het is belangrijk dat je voldoende kilometers maakt. Daarnaast is het een goed idee om een weekend in Limburg te gaan oefenen.

 

Wie gaat er mee?
Meindert, Laurens en Pieter zijn erg enthousiast geraakt. Zij zijn benieuwd of er meer mensen zin hebben om in de zomer van 2018 een week samen te gaan fietsen en daarnaast het contact te verdiepen met God en met elkaar. Je hoeft echt geen fanatieke sporter te zijn om mee te gaan.
 
Sportieve groet van
 • Meindert Commelin
 • Laurens Moehn
 • Pieter Hazenberg

Contact per e-mail, fietsenindealpen@grotekerkhilversum.nl