Gospelkoor Edoza

Edoza, het koor van de Grote Kerk, is in 1979 gestart vanuit wijkgemeente Centrum. Het koor telt momenteel 26 leden. Doelstelling van het koor is het evangelie uitdragen door te zingen. De naam Edoza is dan ook de afkorting van Evangelie DOor ZAng.
 
Het repertoire van Edoza bestaat uit met name uit lichte gospel, opwekkingsliederen en bewerkte psalmen. Er wordt zowel Nederlands- als Engelstalig gezongen.
 

Edoza in het kort

Kijk voor meer informatie op onze website: gospelkooredoza.nl     

Wat: gospelkoor

Voor wie: Iedereen van 15 tot 50 jaar

Wanneer: wekelijks op donderdagavond van 20.00-22.00 uur

Waar: Grote Kerk, zaal 2 (ingang glazen deuren)

Contact en/of e-mail: middels contactformulier op bovengenoemde website 


Koorrepetities

De repetities zijn wekelijks, met uitzondering van de kerst- en de zomervakantie, op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in zaal 2 van de Grote Kerk (ingang Oude Torenstraat, naast de kerktoren). Het koor repeteert onder leiding van David Niemeijer, een enthousiaste en vakkundige dirigent. Er wordt serieus gewerkt aan ademhaling, uitspraak, dynamiek en uitstralen wat je zingt. Muzikale begeleiding op de piano wordt verzorgd door Louis van Oosterom.


Dirigent
Edoza staat sinds 4 november 2010 onder leiding van David Niemeijer. Al op jonge leeftijd begon David als slagwerker bij een harmonieorkest waar hij een instrumentale opleiding Tamboer en Slagwerk volgde. In de jaren negentig volgde hij muzieklessen en koorvorming. Vervolgens deed hij de regionale basiscursus voor koordirigenten en begon de meerjarige dirigentenopleiding bij Unisono te Utrecht. Op negentienjarige leeftijd dirigeerde hij zijn eerste gospelkoor.

Dat David niet alleen van dirigeren houdt, blijkt wel uit het feit dat hij tot voor kort nog zong als bas bij Gospelgroep Reflection uit Utrecht. David streeft een hele belangrijke waarde na: hij hecht veel belang aan harmonie in de meerstemmigheid en dat een koor heel zuiver klinkt. Daarnaast vindt David het belangrijk dat je, in wat je zingt, de goede boodschap (the gospel) vertelt.


Agenda

2020

- zo. 28 juni 2020, 18.45 uur, Zangdienst VEG, Hilversum.


- do. 24 december 2020, 20.00 uur, Kerstzangdienst, Grote Kerk, Hilversum.


2021

- ma. 26 april 2021, 20.00 uur, Oranjeavond, Grote Kerk, Hilversum.