Viering van het Heilig Avondmaal

De gemeenschap speelt een belangrijke rol bij de viering van het Heilig Avondmaal. Daarom is het fijn als de hele gemeente zowel bij de voorbereiding, de viering als de dankzegging aanwezig is. 

Denk mee over avondmaalsformulier
Tijdens de avondmaalsdienst van 23 juni is het formulier uit het dienstboek 2012 gebruikt, terwijl tijdens de avondmaalsdienst in september het recent verschenen verkorte formulier van de Gereformeerde Bond gebruikt zal worden.

Beide formulieren zijn korter dan het huidige klassieke formulier. Daarom zal zowel in de voorbereidingsdienst als bij de avondmaalsdienst het formulier in zijn geheel worden gelezen, zoals dit oorspronkelijk ook de bedoeling is geweest.

Aan Jan Duitman kunt u/ jij laten weten welk formulier het meeste aanspreekt en welke het beste bij onze gemeente past. In oktober hoopt de kerkenraad dan een definitieve beslissing te kunnen nemen.

Beide formulieren staan onderaan deze pagina.

Censura Morum
Voorafgaand aan de viering van het Heilig Avondmaal is er gelegenheid tot Censura Morum. Wilt u gebruik maken van het Censura Morum, neem dan contact op met de scriba.

Data komend seizoen: 6 september, 9 november, 15 februari, 14 juni

Voorbereiding
De voorbereiding van het Heilig Avondmaal wordt gehouden de zondag voor de viering. 

Data komend seizoen:
8 september, 11 november, 17 februari, 16 juni.

Bezinning
De vrijdag voor de viering van het Heilig Avondmaal is er een avondmaalsgesprek onder leiding van ds. Moehn. om 20.00 uur in zaal 2. 

Data komend seizoen:
13 september, 16 november, 22 februari, 21 juni.

Viering Heilig Avondmaal
De viering van het Heilig Avondmaal zal worden gehouden op 15 september, 18 november, 24 februari en 23 juni.