Bètakring - een vervolg op de Alpha

De Bètaking is opgezet als een vervolg op de Alpha-cursus, maar de kring staat ook open voor anderen, die geinteresseerd zijn in de onderwerpen. Bijbelkennis of ervaring met het Christelijk geloof is niet nodig. Ieder seizoen zijn nieuwe deelnemers welkom!


 

 

Het doel van de Betakring is:

  • op een persoonlijke manier bijbelstudie doen
  • meer kennis krijgen over de Bijbel en het christelijk geloof
  • leren hoe je als christen een relatie met God kunt onderhouden
  • omzien naar elkaar tijdens gezellige avonden
  • het houden van goede gesprekken en respectvolle discussies

Onderwerp
Tijdens het seizoen 2018-2019 bespreken we allerlei aspecten van de groei van een christenleven. We doen dit aan de hand van twee boekjes: De Psalmen beter begrijpen en Marcus beter begrijpen.

Het bijbelboek Psalmen is het meest gelezen deel van het Oude Testament. De eerlijke en echte gebeden bieden herkenning in alle mogelijke situaties en leren ons te groeien in gebed. Dit boekje geeft beginnende bijbellezers meer inzicht in de diversiteit en diepgang van het bijbelboek.

Het boekje over Marcus leent zich goed om het evangelie van Marcus beter te leren kennen. Het neemt je bijna vers voor vers bij de hand.

Waar en wanneer?
De kring is 1x per twee weken op maandagavond van 19:45-21:45 uur. Vanaf 19:45 uur staat de koffie klaar. De kring wordt afwisselend bij iemand thuis gehouden. De eerste avond van het seizoen 2018-2019 is op maandag 1 oktober 2018 en begint (om 19.00 uur) met een gezellige ontmoetingsavond en gezamenlijke maaltijd. Op 15 oktober beginnen we met het programma. De overige data en de locaties zijn te vinden op de app CHRCH.

Neem voor meer informatie contact op met Jan Duitman, betakring@grotekerkhilversum.nl, 035 - 624 91 16.