Kerkenraad

De kerkenraad van de Grote Kerk bestaat uit een predikant, meerdere ouderlingen, drie ouderling-kerkrentmeesters en drie diakenen.

Correspondentieadres
Kerkenraad Hervormde Wijkgemeente Grote Kerk 
t.a.v. Scribaat
Postbus 2191
1200 CD Hilversum

Voor contact met de kerkenraad kan worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de heer Herman van der Klok. Mails aan de scriba zullen door hem in behandeling worden genomen.

De  kerkenraad van de Grote kerk (GKR) vergadert doorgaans 5 keer per jaar. Voor actuele data verwijzen wij u naar de agenda van de Grote Kerk. Deze vergadering wordt voorbereid door de kleine kerkenraad (KKR voorheen moderamen). De KKR vergadert in principe maandelijks op de dinsdagavond. Voor de actuele data verwijzen wij u naar de agenda van de Grote Kerk .

De taken van de GKR zijn onder meer:

  • de pastorale zorg van de gemeente,
  • het opzicht over belijdenis en wandel van de gemeenteleden,
  • de zorg voor catechese, toerusting en vorming,
  • de zorg voor verbreiding van het Evangelie over de landsgrenzen heen en in eigen land,
  • de zorg voor hen die in knelsituaties zijn geraakt.

Contactpersonen kerkenraad

Predikant: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 035-5338723

Voorzitter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 035-6236351 of 06-57565874

Scriba: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 035-6837830 of 06-52578164

Wijkraad van kerkrentmeesters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkraad van diakenen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

Jeugdouderling: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderling voor missionair werk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vertegenwoordiging in breder verband
Wijkgemeente Grote Kerk Hilversum is vertegenwoordigd in de volgende plaatselijke organen.

Onafhankelijke groep ver-denkers PgH: dhr. M. Commelin

Regionaal is de kerkenraad vertegenwoordigd in