Meedoen en meeluisteren op zondag

Elke zondag zijn er twee kerkdiensten in de Grote Kerk in Hilversum. Aanvang 10 uur en (tijdelijk) 15.30 uur. Ook op christelijke feestdagen zijn er kerkdiensten, zie het overzicht op de homepagina

DIENSTEN IN DE KERK EN ONLINE

Mensen die een dienst in de Grote Kerk willen meemaken, zijn van harte welkom in het kerkgebouw aan de Hilversumse Kerkbrink.

Maatregelen
Tenzij dit apart wordt aangegeven, is vooraf aanmelden niet nodig, omdat er voor de aanwezige kerkgangers voldoende ruimte is in de kerk. Ook is er geen coronatoegangsbewijs nodig voor het bijwonen van een kerkdienst. Om coronabesmettingen zoveel mogelijk te voorkomen gelden wel de volgende maatregelen.

1. We doen een dringende oproep om de 1,5 meter te handhaven en elkaar de ruimte te gunnen. Dat betekent onder andere:

  • niet in de hal blijven staan, direct een plek in de kerk zoeken, eventueel op aanwijzing van de vakbegeleider
  • schuif door in de banken zodat er met 1,5 meter afstand nog iemand kan aanschuiven
  • neem jassen mee naar binnen
  • verlaat de kerk pas op aanwijzingen van de vakbegeleiders.

2. Draag een mondkapje bij verplaatsing in de kerk.

3. De kerkenraad verzoekt de dienstdoende predikanten om het aantal liederen/verzen te beperken. De aangegeven liederen zingen we met elkaar.

4. Alle overige maatregelen blijven gehandhaafd. Dus blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen, was je handen, schud geen handen en zorg voor voldoende frisse lucht. 

De diensten worden ook online uitgezonden.

Kijk en luister rechtstreeks mee via de livestream op kerkdienstgemist.nl: https://kerkdienstgemist.nl/streams/1521315/embed

Of bekijk de uitzendingen achteraf via ons kanaal op kerkdienstgemist.nl: https://kerkdienstgemist.nl/stations/202-Hervormde-wijkgemeente-Grote-Kerk-Hilversum

Tijdens de ochtenddiensten is er voor kinderen van 0-5 jaar oppas aanwezig en de kinderen van 4-12 jaar zijn dan welkom bij de zondagsschool. Zij gaan via een aparte ingang naar binnen.

Overige activiteiten in de Grote Kerk

De kerk is tijdelijk elke dag gesloten na 17.00 uur.

Overige activiteiten in de kerk kunnen doorgang vinden, mits men zich aan alle basisregels houdt (zie hierboven). Bij kerkelijke activiteiten die thuis plaatsvinden, geldt een maximum aantal van vier gasten.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen weer samenkomen in de kerk, waarbij zij zich aan de basisregels houden. Dus blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen, was je handen, schud geen handen en zorg voor voldoende frisse lucht. 

Neem voor reservering van een zaal en het doorspreken van de bijzonderheden contact op met Jan en Nel Bruggeman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46457896 (Nel) of 06-50988195 (Jan).