Collectes

De collecte maakt het financieel mogelijk om als gemeente bezig te zijn met diaconaat, om barmhartigheid en gerechtigheid te doen aan hen die sociaal-maatschappelijk in nood verkeren.

In de (oude) kerk van de eerste eeuw werden tijdens de samenkomsten gaven in natura meegebracht. Er werden liefdemaaltijden gehouden, in combinatie met het avondmaal, waarbij de rijken eten en drinken meenamen voor de armen. Later groeide deze onderlinge hulp met haar tijd mee: niet meer gaven in natura, maar financiële gaven, bestemd voor de armen. Daarom is ook nu nog de avondmaalscollecte een diaconiecollecte.

Eerste collecte tijdens de kerkdienst
Bij elke kerkdienst in de Grote Kerk wordt er geld ingezameld, doorgaans in de vorm van drie collectes. De eerste collecte heeft een diaconaal doel. De bestemming van het hiermee ingezamelde geld wordt door de wijkdiaconie bepaald. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Giften/ANBI

Wijkgemeente Grote Kerk is, als wijkgemeente van de Protestantse gemeente te Hilversum en de Protestantse Kerk in Nederland, een algemeen nut beogende instelling. Uw gift, ook via de collecte, is daarmee fiscaal aftrekbaar. Zie ANBI