Focus: lege flessen en stroopwafels

Lege flessen en stroopwafels? Deze bijzondere combinatie heeft alles te maken met de experience reis naar Praag. Zoals bekend gaan Arianne, Elze en Melanie de buitenwijken van Praag in om te kijken hoe de christenen laten zien wie zij zijn.

Om deze reis te maken is nog €1.000 nodig. En om dit bij elkaar te krijgen, houden ze twee acties. Een stroopwafelactie en de vraag om lege statiegeld flessen in te leveren.

Lege flessen
Lege flessen kunnen op zondag 8 oktober en zondag 15 oktober ingeleverd worden in zaal 2 van de Grote Kerk.


Stroopwafels
De stroopwafels zijn van Markus & Markus en zullen begin november uitgedeeld worden. Er zijn grote en kleine stroopwafels te koop. Eén pak kost €2.50 en drie pakken kosten €7.00. Bestelformuliertjes liggen in de kerk bij de glazen deuren. Deze kunnen gedeponeerd worden met het geldbedrag (gepast) in de schoenendoos! Ook zijn de stroopwafels per mail te bestellen, focusinpraag@grotekerkhilversum.nl

Wist u trouwens dat stroopwafels heel goed ingevroren kunnen worden?

Geen stroopwafels of flessen?
Het kan natuurlijk zijn dat u geen lege flessen heeft om in te leveren of geen stroopwafels lust. Dan is er ook de mogelijkheid om geld te geven in de busjes bij de uitgang. Ook kunt u een gift overmaken via de wijkkas onder vermelding van 'Praag'.


Focus in Praag: experience:

Op 19 oktober gaan Arianne van Oosterom (17), Melanie Hazenberg (22) en Elze van Loenen (22) samen met negen andere jongeren en twee begeleiders op de experience reis naar Praag in het kader van Focus. Tijdens deze reis krijgen ze de kans om met andere (jonge) Christenen uit Nederland en Praag en het zendingsechtpaar Leendert en Nelleke Wolters te ontdekken hoe ze op Jezus gericht kunt leven!

Deze reis is een experience voor hun, maar ook voor de rest van onze gemeente. Misschien denkt u/jij wel: hoe dan? Dit proberen zij als schakel op drie manieren te bereiken.

In de voorbereiding op deze reis willen zij gemeenteleden in de gelegenheid stellen om vragen met te stellen. Deze vragen kunnen gedeponeerd worden in een doos bij de glazen deuren of mailen naar focusinpraag@grotekerkhilversum.nl De vragen worden meegenomen in de bijeenkomsten met de andere deelnemers en de gesprekken met de supportgroep. Voorbeeldvragen kunnen zijn:

 • Wat kun je voor een (kwetsbare) naaste betekenen?

 • Hoe ziet een kerkdienst in Praag eruit?

 • Wat zijn de mogelijkheden om het Evangelie te delen?

Daarnaast zullen Arianne, Elze en Melanie hun ervaringen voor, tijdens en na de reis delen met de gemeente. Ze hopen zo samen deze experience te beleven (ook met de gemeente) en ook te ontdekken hoe wij ons geloof kunnen uitdragen in deze wereld.